Janković: Zvezda je najvažnija

"Nikada ne bih ovako postupio da me zvao neki drugi klub. Poziv Zvezde je za mene ipak nešto posebno...Činjenica da sam pozvan u turbulentnom trenutku za mene je velika satisfakcija. Ne bih bio ovde da FSS nije izrazio spremnost da dođem u Crvenu zvezdu", rekao je Janković novinarima u Beogradu.

On je ugovor poptisao na dve godine. Mladu reprezentaciju će voditi još dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu, a onda će se u potpunosti posvetiti Zvezdi, iz koje je otišao pre četiri godine. Dosadašnji trener Robert Prosinečki podneo je juče ostavku.

Janković će prvi trening sa Zvezdom održati večeras.

"Ne bi bilo ništa lakše da sam se zahvalio Zvezdi na pozivu i ostao selektor, ali to ne bih bio ja. Predstoji nam veliki rad i da što pre prevaziđemo ovu turbulentnu situaciju i okrenemo se terenu. Sebe doživljavam kao naslednika Robijeve energije i hvala mu za tim koji mi je ostavio. On je moj veliki prijatelj i, naravno, čućemo se da pričamo o igračima"
, kazao je Zvezdin trener.

Janković je najavio promenu u stručnom štabu, odnosno da će njegov dugogodišnji asistent Predrag Katić raditi zajedno sa njim.

Od predstojeće utakmice sa Bordoom, koja je već u četvrtak, Janković je rekao da očekuje borbenost i da igrači budu na nivou koji zahteva Crvena zvezda.

"Meni je bitno da svaki igrač koji nastupa za Zvezdu bude 100 odsto spreman u glavi. Što se tiče postavke igre, za predstojeću utakmicu nemam mnogo vremena i ne mogu da promenim bog zna šta", rekao je Janković.

On je na novinarsko pitanje odgovorio da Zvezda može ove sezone da osvoji titulu, ali da ne želi da sada bilo šta obećava.

Predstavnik kluba Goran Vasilijević rekao je da je sa Jankovićem juče vođen kratak i konstruktivan razgovor i da se brzo došlo do dogovora.

Beta

Pogledajte još