Đoković lako protiv Zvereva do polufinala

BEOGRAD, 20. februara 2009. (Beta-Fonet (old_image)) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Marseju, pošto je u četvrtfinalu savladao Nemca Mišu Zvereva sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Đoković će u polufinalu igrati protiv pobednika meča između Francuza Džoa Vilfreda Conge i Španca Felisijana Lopeza.

Srpski teniser, koji je postavljen za prvog nosioca na turniru, igrao je veoma dobro protiv Zvereva i lako je došao do trijumfa.

Đoković je u šestom gemu oduzeo servis protivniku i poveo sa 4:2, a zatim i sa 5:2. Do kraja seta, srpski teniser je na svoj servis osvojio još jedan gem i poveo sa 1:0.

U drugom setu rezultat je bio isti, s tim što je Đoković u ovom delu meča napravio dva brejka.

Srpski teniser je već u prvom gemu oduzeo servis Zverevu, a potom poveo sa 2:0. U nastavku seta Đoković je igrao veoma sigurno na svoj servis, a meč je završio napravivši brejk u devetom gemu.

Turnir u Marseju igra se za nagradni fond 576.000 evra.

Treći teniser sveta Novak Đoković rekao je da je zadovoljan današnom pobedom protiv Miše Zvereva.

"Danas sam dobro vraćao servise i konstantno sam ga stavljao pod pritisak. Posle povlačenja sa Australijen opena vratio sam se u Monte Karlo, obavio testove i ispostavilo se da sam premoren", rekao je Đoković posle meča.

Đoković je dodao da je ranije doputovao u Marsej, kako bi se privikao na uslove i podlogu na turniru, i istakao da očekuje težak polufinalni meč.

"Naporno sam trenirao pre nego što sam doputovao u Marsej. Želeo sam da stignem ranije, da se priviknem na uslove, loptice i podlogu, koja je na svakom turniru drugačija. Očekujem teško polufinale jer oba tenisera igraju dobro na brzoj podlozi", rekao je on

Pogledajte još