Medjunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru

ZLATIBOR, 21. avgusta 2012. (Beta) - Projekcijom filma "Montevideo, Bog te video", na Zlatiboru je u utorak uveče počeo prvi Medjunarodni festival sportskog filma "Zlatibor 2012".

Festival je u Kongresnom centru Srbija otvorio ministar kulture Bratislav Petković, koji je rekao da sport od stare Grčke do danas predstavlja večitu inspiraciju umetnika i poželeo zlatiborskom festivalu da traje.

Na svečanosti otvaranja festivalske zahvalnice uručene su ruskom reditelju i osnivaču moskovskog festivala sportskog filma Nikolaju Porohnikovu, autoru filma "Maradona" Emiru Kusturici, glumačkoj ekipi filma "Montevideo, Bog te video" i autoru filma "Žućko" Gordanu Matiću.

Medjunarodni festival sportskog filma "Zlatibor 2012" traje do 24. avgusta do kada će publika moći da vidi 24 filmska ostvarenja od ukupno 40 koliko ih je iz sveta prispelo za prikazivanje.

Festival na Zlatiboru odvija se u organizaciji Turističke organizacije "Zlatibor", Opštine Čajetina i "Maja filma" iz Užica, uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije.

Pogledajte još