Rakočević: Imamo veliki igrački kvalitet

"Vrlo je teško obećati trofej jer se ne zna šta će se desiti tokom sezone. Moramo biti maksimalno posvećeni i samo nam mora biti u glavi želja da damo sve od sebe. Naša sredina je specifična, teško je igrati jer je ogroman pritisak bilo koji sport da je u pitanju, ali sam se već posle 10 dana navikao", rekao je Rakočević beogradskim izveštačima na Zlatiboru, gde se crveno-beli nalaze na pripremama.

Rakočević je kazao da želi da ostane u klubu i posle igračke karijere, ali da još ne razmišlja o tome jer je fokusiran na svoje nastupe.

"Za sada sve izgleda fenomenalno, pravi potez sa obe strane je što sam došao. Plan je da ostanem u Zvezdi i kada završim karijeru. Već sad učim kako to rade ljudi u klubu, ali sam sada maksimalno fokusiran na igračku karijeru. Imamo jako veliki igrački kvalitet, dosta dobrih igrača, stranac je odličan, samo još da se lepo uklopimo, na čemu intenzivno radimo"
, kazao je Rakočević.

Rakočević je istakao da nije bitno da li će kapiten crveno-belih predstojeće sezone biti on ili Vuk Radivojević, koji je do sada obavljao tu funkciju.

"Nije bitno, možemo i zajedno, bitno je da na terenu ispomažemo jedni druge, kapitena će izabrati klub, tako da uopšte i ne razmišljam o tome", istakao je ovaj 34-godišnji bek.

Rakočeviću je ovo treći put da oblači crveno-beli dres.

"Igrač koji sam sebi da nađe motivaciju nije ozbiljan igrač. Dobro je kada imaš nekoga da ti pomogne, ali je najveći motiv da budeš sve bolji iz dana u dan i pobeđuješ. 2004. godine smo bili jako dobri, možda smo mogli i do titule tada. Taj tim nije imao kvalitet kao ovaj, ali smo igrali fenomenalno. To su za sada dva najbolja Zvezdina tima u poslednje vreme", rekao je Rakočević.

Košarkaši Zvezde će prvu pripremnu utakmicu odigrati u nedelju, kada u humanitarnom meču igraju protiv Sloge u Kraljevu.

Beta

Pogledajte još