Katarina Zdjelar u finalu Henkel Art.Award 2012

BEOGRAD, 22. avgusta 2012. (Beta) - Srpska umetnica Katarina Zdjelar, i još četvoro umetnika mladje generacije ušli su u finale prestižnog konkursa Henkel Art award 2012, saopštili su danas organizatori.

Mladi umetnici koji imaju priliku da osvoje nagradu su Mardž Monko (Estonija), Miks Mitrevič (Litvanija), Anča Benera i Arnold Estefan (Rumunija), Olga Jitlina (Rusija) i Katarina Zdjelar (Srbija).

Odabrani umetnici pobedili su u konkurenciji od 931 prijavljenog rada.

Nagrada se sastoji od novčanog dela u vrednosti od 7.000 evra, izložbe u zemlji iz koje umetnik potiče, kao i samostalne izložbe u muzeju MUMOK u Beču.

Pobednik konkursa biće proglašen na gala ceremoniji dodele nagrada koja će se održati 30. oktobra 2012. godine u MUMOK-u.

Pored predsednika Rajnera Fuhsa, glavnog kustosa Muzeja savremene umetnosti Fondacije Ludvig u Beču, medjunarodni stručni žiri činili su Nada Beros, glavna kustoskinja Novog muzeja savremene umetnosti u Zagrebu u Hrvatskoj, kao i Mladen Miljanović, umetnik iz Bosne i Hercegovine i pobednik konkursa za Henkel Art.Award nagradu 2009. godine.

Pogledajte još