Ubila muža šoljicom za kafu

Lois Gudman (70) je uhapšena u utorak u Njujorku, gde je trebalo da sudi kao linijski sudija na Gren slem turniru Ju-Es Open (US Open), koji počinje 27. avgusta, javljaju agencije.

Lois Gudman decenijama radi kao linijski sudija na Ju-Es Openu i trebalo je da učestvuje i na ovogodišnjem turniru, počev od kvalifikacionih mečeva, rekao je portparol turnira Tim Kari, koji nije želeo da dalje komentariše slučaj.

Njen muž Alan Gudman je umro 12. aprila u njihovom stanu Vudland Hilsu u južnoj Kaliforniji.

Lois Gudman je policiji rekla da veruje da je smrt njenog muža nesrećan slučaj, kao i da ne zna šta se dogodilo pošto u trenutku smrti nije bila kod kuće, već je sudila na teniskom meču, kazao je policijski poručnik Dejvid Storaker.

Kada ga je pronašla mrtvog u krevetu, "pretpostavila je da je pao niz stepenice, doživeo srčani udar i nekako uspeo da se popne do spavaće sobe", ispričao je Storaker i dodao da je slučaj od samog početka bio sumnjiv.

Prilikom istrage je ustanovljeno da je Gudman na telu i glavi imao povrede koje nisu u skladu sa objašnjenjima njegove žene, a u stanu para pronađena je slomljena šolja za kafu.

Smrt je potom proglašena ubistvom, a nalog za hapšenje Lois Gudman izdat je 14. avgusta. Storaker nije želeo da govori o potencijalnom motivu za ubistvo.

Pogledajte još