Zlatić osvojio titulu evropskog prvaka u streljaštvu

BEOGRAD, 22. februara 2009. (Beta) - Reprezentativac Srbije u streljaštvu Andrija Zlatić osvojio je u Pragu titulu evropskog prvaka u gađanju vazdušnjim pištonjem, dok je u istoj disciplini u ekipnoj konkurenciji Srbija osvojila titulu vicešampiona.

Zlatić je do titule stigao sa 684,6 (586) krugova, dok je titula vicešampiona pripala ekipi u kojoj su bili još Dimitrije Grgić (575) i Damir Mikec (573).

Na Evropskom prvenstvu u Pragu u ekipnoj konkurenciji prvo mesto pripalo je reprezentaciji Slovačke, drugo Srbiji, a treće Ukrajini. 

Muška seniorska reprezentacija Srbije u gađanju vazdušnom puškom zauzela je 10. mesto.

Muška juniorska reprezentacija Srbije osvojila je četvrto mesto u disciplini gađanje vazdušnom puškom sa 1.760 krugova. Prvo mesto osvojila je ekipa Norveške, drugi su bili Francuzi a treće mesto pripalo je Ukrajini.

Juniorski reprezentivac Srbije Arsenije Todorović disciplini vazdušna puška, u pojedinačnoj konkurenciji, zauzeo je sedmo mesto sa 690 krugova.

Prvo mesto osvojio je Francuz Žeremi Monije sa 696,8 krugova, drugi je bio Norvežanin Kristofer Skjeland sa 695,6 krugova, dok je treće mesto zauzeo Lars Falker iz Nemačke sa 693,6 krugova.

Pogledajte još