Bez konkretnog dogovora o povećanju plata

BEOGRAD, 22. avgusta 2012. (Beta) - Sastanak predstavnika sindikata obrazovanja i Vlade Srbije završen je u sredu bez konkretnog dogovora o povećanju plata i isplati jubilarnih nagrada, kao i uz najavu da će se iduće sedmice ponovo sastati.

Posle jednoipočasovnog sastanka u Vladi Srbije, ministar prosvete i nauke Žarko Obradović rekao je da predstavnici sindikata razumeju ekonomsku situaciju u zemlji, a povodom najave Unije sindikata prosvetnih radnika o štrajku upozorenje 3. septembra, kazao je da štrajka neće biti jer za to nema razloga.

"Štrajka neće biti jer su sindikati jako svesni da situacija za zaposlene u prosveti jeste deo ukupne situacije u celoj Srbiji u ekonomskoj sferi", rekao je Obradović novinarima ispred zgrade Vlade Srbije posle sastanka sa predstavnicima sindikata.

Predstavnici sindikata traže da se poštuje Zakon o budžetu kada je reč o isplati i povećanju plata, da se plate usklade sa šestomesečnom inflacijom, kao i uskladjivanje koeficijenata, i isplatu jubilarnih nagada i otpremnina.

Ministar Žarko Obradović kazao je da će naredni sastanak biti održan iduće srede ili četvrtka kada će biti "stavljeno na papir ono šta je mogućnost države do kraja 2012. i finansijske projekcije za 2013. godinu".

Pogledajte još