Razvojna banka će poslovati pozitivno

BEOGRAD, 22. avgusta 2012. (Beta) - Član Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine (RBV) Goran Kostić izjavio je u sredu da su napisi o lošem poslavanju te banke dezinformacije i da bi ta banka naredne godine trebalo da počne da posluje pozitivno.

"Sve mere koje se preduzimaju u konsolidaciji banke dovešće do toga da banka u kratkom vremenskom periodu počne da posluje pozitivno, odnosno to će se desiti kad u 2013. bude pokriven gubitak na teret kapitala, (usvajanjem završnog računa za ovu godinu)", rekao je on na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kostić je potvrdio da se od ponedeljka kontrolori Narodne banke Srbije u sveobuhvatnoj redovnoj kontroli RBV i istakao da se u toj banci ne plaše kontrole.

Slučaj RZB ne može se poistovetiti sa aferom u Agrobanci, rekao je Kostić i naveo da su negativni rezultati u poslovanju RBV nasledjeni od Metals banke, od koje je nastala Razvojna banka, nakon što je Metals banka 2008. godine zapala u probleme.

Kostić je rekao da RBV vodi 930 sporova sa firmama i da je do sada uspela da naplati preko 700 miliona dinara neplaćenih potraživanja, ali je napomenuo da je banka tako došla do imovine koju je teško prodati.

Pogledajte još