Jedinstveni rok za vraćanje sudija na posao

BEOGRAD, 22. avgusta 2012. (Beta) - Visoki savet sudstva počeo je rad na vraćanju na posao sudija koje nisu izabrane tokom opšteg izbora svih sudija krajem 2009 godine, izjavio je u sredu ministar pravde i član Saveta Nikola Selaković.

Selaković je televiziji B 92 rekao da će Visoki savet sudstva od Ustavnog suda tražiti da odredi novi, jedinstveni rok za vraćanje svih sudija na posao.

"Prvi koraci za povratak sudija na posao su napravljeni. Visoki savet sudstva doneo je odluku da anketira sve neizabrane sudije, kako bi utvrdio koliko njih hoće da se vrati na funkciju i koliko para je za to potrebno", rekao je Selaković.

Dodao je da se čine "koraci u cilju ekonomičnosti tog posla" da bi bila napravljena finansijska projekcija i da bi se izašlo u susret zahtevima ministarstva.

"Potrebna je projekcija vraćanja tih ljudi na posao, jer svakog sudiju prati i odredeni broj saradnika, pomoćnog osoblja, a za sve to je potrebno obezbediti finansijska sredstva i napraviti dobru konstrukciju", rekao je Selaković.

Pogledajte još