Euleks ne odlučuje ko ulazi na Kosovo

PRIŠTINA, 23. avgusta 2012. (Beta) - Misija EU na Kosovu Euleks negirala je u četvrtak da je odgovorna za odlaganje posete direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina severu Kosova i navela da nije u lancu odlučivanja prilikom poseta srpskih zvaničnika.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević rekla je za agenciju Beta da srpski zvaničnici koji žele na Kosovo zahtev podnose Kancelariji specijalnog predstavnika EU u Beogradu koji taj zahtev prosledjuje Kancelariji specijalnog predstavnika EU na Kosovu.

"Zahtev se potom predaje Vladi Kosova, a odgovor istim kanalom šalje u Beograd. Mi nismo u tom lancu i to Euleksov mandat ne uključuje", rekla je Irina Gudeljević.

Prethodno je iz Kancelarije Vlade Srbije u Kosovskoj Mitrovici saopšteno da je poseta Aleksandra Vulina Severnoj Mitrovici odložena zbog najave pripadnika misije Euleksa da neće dozvoliti njegov boravak na severu Kosmeta.

Bilo je planirano da Aleksandar Vulin danas u 12 sati razgovara sa političkim predstavnicima kosovskih Srba u sedištu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici.

Pogledajte još