Sudija ponovo upozorio Mladića

HAG, 23. avgusta 2012. (Beta) - Predsedavajući sudija Bakone Moloto u četvrtak je ponovo upozorio optuženog Ratka Mladića da se primereno ponaša na sudjenju pred Haškim tribunalom, rekavši da će raspravno veće u suprotnom protiv njega preduzeti odredjene mere.

"Gospodine Mladiću, prestanite da se neprimereno ponašate. Ovo je sud i morate se ponašati u skladu s tim. Raspravno veće, u suprotnom, na raspolaganju ima mere koje može preduzeti", rekao je sudija Moloto, koji vodi proces protiv Mladića u odsustvu predsedavajućeg sudije Alfonsa Orija.

Sudija Moloto upozorio je i Mladićeve branioce, predvodjene Brankom Lukićem, da svog klijenta moraju sprečiti da svedocima optužbe upućuje uvrede i glasnim upadicama ometa proces.

Tužilac Dermot Grum prethodno je sudijama prijavio da je Mladić juče i prekjuče "nekoliko puta zasuo uvredama" svedoka optužbe Ernauta van Lindena, od kojih je jedna jučerašnja bila "naročito vulgarna".

Mladić je prekjuče, tokom Van Lindenovog iskaza, svedoka nazvao "špijunom CIA", nepovezano govoreći da "nije brojao mrtve Srbe" i da "jašsući na tomahavcima ubijaju sirotinju".

Pogledajte još