Agrarni budžet koncipiran politikantski

BEOGRAD, 23. avgusta 2012. (Beta) - Budžet Ministarstva poljoprivrede Srbije za 2012. godinu koncipiran je politikantski, sa puno nerealno projektovanih stavki, što je značajno otežalo njegovo finansijsko poslovanje, izjavio je u četvrtak resorni ministar Goran Knežević.

Govoreći o zatečenoj finansijskoj situaciji u Ministarstvu poljoprivrede on je naveo da je početkom godine, iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno šest milijardi dinara za obaveze ministarstva iz 2011, čime je, kako je naglasio, "zanačajno destabilizovano finansiranje ovogodišnjih obaveza".

Knežević je na konferenciji za novinare kazao i da se ministarstvu prinudno naplaćuju skoro dve milijarde dinara zbog "neodgovornog ponašanja bivšeg ministra Saše Dragina koji je protivpravno obustavio isplatu pomoći nekomercijalnim domaćinstvima", dodavši da se plaćaju i sudski troškovi i kamate.

"Ovakvo stanje u Ministarstvu poljoprivrede nije izuzetak, već očigledno pravilo i praksa bivše vlasti", kazao je on i naveo da Srbija samo na otplatu kamata po kreditima godišnje mora da plati iznos od 66 milijardi dinara, što je jednako iznosu tri agrarna budžeta.

Prema rečima Kneževića, sledeće godine taj iznos bi trebalo da dostigne oko 99 milijardi dinara.

Pogledajte još