Neverovatne dijete - Jedan dan jedeš, jedan gladuješ

Nova dijeta o kojoj se ovih dana dosta priča, jeste dijeta tokom koje se posti svaki drugi dan pod nazivom "Alternate Day fasting (ADF)". Zagovornici ovog čuda od dijete tvrde, da ćete uz nju sigurno izgubiti kilograme, ali i poboljšati svoje zdravlje.

Dijeta, kako pričaju, nije potpuno izgladnjivanje, već unos od 500 do 600 kalorija tokom jednog dana, s tim da sledećeg dana možete da jedete šta hoćete. Onda sledećeg dana, ponovo, strogo postite, a sutradan jedete šta hoćete.

- Ako se držite posta, smanjujete rizik da obolite od kardiovaskularnih bolesti. Tokom dana kada ne postite nije bitno količina masti koju unosite u organizam - tvrde zagovornici ove dijete, piše Hafington post.

S druge strane, stručnjaci kažu da ovaj način ishrane nije nabolje rešenje i nude altetnativnu verziju, koja uključuje dva dana posta tokom jedne sedmice, s tim što se pet dana jede normalno.

Zagovornici ove dijete kažu da su svi koji je primenjuju smršali i imali odlične rezultate kada je u pitanju glukoza i holesterol. Ipak, još nema jasnih dokaza da ova dijeta funkcioniše.

Uz ovu tortu ćete sigurno smršati!

(old_image)

Još luckastih dijeta

Hladne kupke umesto doručka

Ova dijeta se sastoji u preskakanju doručka, pijenju kafe i hladnim kupkama. Nije poznato da je neko baš zdravo smršao na ovaj način, a da li se prehladio... možete i sami da pretpostavite.

Naočari za mršavljenje

Ovaj proizvod dolazi iz Japana. Naočari koji su proizvod visoke tehnologije, imaju za cilj da zavaraju mozak. Jednostavno kada stavite ove naočari imate utisak da je na tanjiru 50 odsto više hrane, nego što zaista jeste.

Kolač za doručak

Zvuči previše dobro da bi bilo istinito, Ali grupa naučnika predlaže da sačuvate dobru liniju tako što ćete uz doručak pojesti parče torte ili kolač. Zagovornici teorije veruju da tokom dana jednostavno nećete biti gladni.

Pogledajte još