Novi Pazar će igrati dve utakmice bez publike

Pazar je kažnjen zbog nereda pre utakmice protiv Radničkog iz Niša u prvom kolu Super lige, kada je jedan navijač uboden nožem.

"Odluka je doneta posle obavljenog veoma detaljnog istražnog postupka i bazirana je kako na težini učinjenog prekršaja, tako i na postojećem lošem disciplinskom dosijeu FK Novi Pazar", navodi se u obrazloženju presude.

Predsednik Disciplinske komisije Tomislav Pajović rekao je da je ova odluka "poslednje upozorenje" i da se neće tolerisati fizičko nasilje na sportskim terenima.

"Ova odluka predstavlja poslednje upozorenje da nećemo tolerisati fizičko nasilje na sportskim terenima. U slučaju eventualnog ponavljanja sličnog prekršaja mogu slediti još rigoroznije kaznene mere, ne samo za pomenuti klub, već i za sve ostale", rekao je Pajović.

Predsednik komisije kazao je da je istraga obavljena "veoma iscrpno" i uz pomoć MUP-a Srbije, službenih lica i predstavnika Novog Pazara.

Novi Pazar će bez prisustva publike kao domaćin igrati protiv Crvene zvezde u nedelju u trećem kolu i protiv Spartaka u petom kolu, 15. septembra.

Beta

Pogledajte još