Fudbaleri Partizana izgubili u Norveškoj

Golove za Tromso postigli su Aleksandar Prijović u 37, Fredrik Bjerk u 77. i Mika Kopinen u 82, dok su strelci za crno-bele bili Saša Marković u 43. i Aleksandar Mitrović u 84. minutu.

Revanš meč igraće se sledećeg četvrtka u Beogradu.

POGLEDAJ VIDEO: Tromso - Partizan 3:2

Norveški fudbaleri su na početku utakmice imali bolje šanse. Prvi put su "zapretili" u trećem minutu kada je posle kornera Kara Mbođi ostao neometan na pet metara, ali je njegov šut glavom otišao pored gola.

Tromso je do gola mogao i četiri minuta kasnije, pošto je golman crno-belih Vladimir Stojković istrčao i promašio loptu, a ona je došla do Zdenjeka Ondrašeka čiji je šut blokirao Aleksandar Miljković.

Vođstvo domaćem timu Prijović je doneo u 37. minutu kada je iskoristio odličan centaršut Tomasa Dragea sa desne strane i neometan, sa pet metara, glavom loptu poslao u Stojkovićev gol.

Crno-beli su nekoliko minuta posle vodećeg gola domaćina mogli da izjednače, ali je Saša Marković loše zahvatio loptu na ivici peterca posle centaršuta Nikole Aksentijevića.

Marković je, ipak, u nadoknadi prvog poluvremena uspeo da izjednači rezultat pošto je, posle centaršuta Vladimira Volkova, udarcem glavom savladao golmana domaće ekipe Markusa Salmana.

Golman Partizana Stojković u poslednjim trenucima prvog poluvremena je ispustio loptu posle slobodnog udarca Rubena Jensena, ali je Prijovićev šut sa gol-linije izbacio Miljković.

Najbolju priliku na utakmici propustio je napadač crno-belih Stefan Šćepović kada je u 55. minutu sam izašao ispred gola domaćina i imao vremena da se postavi, ali je Salman udarac odbranio.

Odmah nakon šanse, trener Partizana Vladimir Vermezović izveo je Šćepovića iz igre, a umesto njega je ušao 17-godišnji Aleksandar Mitrović.

Prijović je u 62. minutu imao priliku da postigne svoj drugi pogodak, kada je predriblao Stojkovića i ubacio loptu pred gol, ali je bio blokiran. Međutim, lopta je ponovo došla do njega i on je šutirao i pogodio stativu Partizanovog gola.

Novu prednost Tromsu doneo je Bjerk u 77. pošto je iskoristio centaršut Jensena iz kornera i udarcem glavom savladao Stojkovića.

Na 3:1 povećao je Mika Kopinen pet minuta kasnije iskoristivši ubačenu loptu Jensena, ovog puta iz slobodnog udarca.

Dva minuta posle trećeg primljenog gola, crno-beli su uspeli da smanje na 3:2, kada je Mitrović iskoristio odličan centaršut Lazara Markovića.

Lazar Marković je u 88. minutu imao veliku priliku da izjednači rezultat, ali nije uspeo da postigne gol, iako je posle greške odbrambenih igrača Trumsa ostao sam ispred golmana Salmana koji je odbranio šut.

Utakmicu na stadionu Alfhajm u Tromsu pratilo je oko pet hiljada gledalaca.

Beta

Pogledajte još