Zvezda odigrala bez golova sa Bordoom

To je bio prvi meč trenera crveno-belih Aleksandra Jankovića od povratka u klub, posle odlaska Roberta Prosinečkog.

Revanš utakmica igraće se sledećeg četvrtka u Francuskoj.

POGLEDAJ VIDEO: Crvena zvezda - Bordo 0:0

Fudbaleri Zvezde dobro su počeli utakmicu i imali inicijativu veći deo prvog poluvremenu, a na startu meča istakli su se pokušaji Luke Milunovića i Darka Lazovića, čiji su šutevi iz daljine bili neprecizni.

Najbolju priliku u tom delu igre ipak je imao Bordo, međutim Ludovik Obranijak bio je neprecizan kada je posle duge lopte Gregorija Sertića ostao sam ispred golmana crveno-belih Bobana Bajkovića i šutirao sa 11 metara u 29. minutu.

Zvezda je najbliža golu bila u 36. minutu kada je, posle dodavanja Miloša Dimitrijevića, Darko Lazović dobro šutirao sa 16 metara, ali mu je golman francuske ekipe Sedrik Karaso odbranio.

Francuzi su u drugom poluvremenu zaigrali mnogo agresivnije i lakše su dolazili do Zvezdinog gola. Prvi udarac Bordoa u okvir bio je u 51. minutu kada je Bajković lako odbranio šut Faida Ben Kalfale.

(old_image)

Crveno-beli su minut kasnije imali priliku za pogodak, kada se Milunović nije snašao između štopera gostiju Marka Planua i Mikaela Sijanija, ali je lopta došla do Luke Milivojevića, koji je neprecizno šutirao.

Veliku priliku za gol Zvezda je imala u 60. minutu kada je Lazović uzeo loptu protivničkom fudbaleru na polovini Bordoa, prošao po desnoj strani i stvorio šansu "dva na jedan", ali je njegov pas ka Milunoviću "pokupio" golman Sedrik Karaso.

Bordo je u 73. minutu imao priliku posle slobodnog udarca koji je izboksovao Bajković, ali je lopta došla do Obranijaka čiji je šut sa 35 metara odbranio golman Zvezde.

Bajković je prilikom izbacivanja lopte slučajno udario štopera Milana Jovanovića, kojeg je 15 minuta kasnije zamenio debitant u evropskim takmičenjima Uroš Spajić.

Napadač iz Gane Natanijel Asamoa zamenio je u 79. minutu Lazovića i imao tri manje prilike za gol, ali nije uspeo da ih iskoristi.

Beta

Pogledajte još