San objavio snimke nagog princa uprkos upozorenju

Snimci na kojima princ nag pleše sa neimenovanom, takodje nagom ženom u hotelu u Las Vegasu dospeli su na naslovne strane širom sveta, ali do petka ih nije objavio nijedan britanski list, na zahtev kraljevske porodice koja je zatražila poštovanje prinčeve privatnosti.

Taboid u vlasništvu Ruperta Merdoka poručio je u petak da objavljuje fotografije kako bi milioni ljudi koji vesti dobijaju u štampanom obliku i nemaju pristup internetu mogli da "bubu u potpunosti informisani". Jedna od dve fotografije nagog princa objavljena je na naslovnoj strani Sana, dan nakon što je isti list angažovao jednog zaposlenog da pozira imitirajući Harija u istoj pozi.

Pored fotografije je naslov "Evo naslednika trona", uz članak u kojem uredništvo objašnjava razloge objavljivanja snimaka. U tekstu se ističe da San ne iznosi moralne ocene fotografija, već ih objavljuje pošto čitaoci "imaju pravo da ih vide". Fotografije su u sredu objavljene na internetu, a britanski listovi su u izdanjima od četvrtka priču propratili samo tekstom.

LONDON, 24. avgusta 2012. (Beta)

Pogledajte još