fbpx

Završetak modernizacije Rafinerije u novembru

PANČEVO, 24. avgusta 2012. (Beta) - Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko izjavio je u petak da će modernizacija Rafinerije Pancevo biti završena u novembru ove godine.

NIS je na dobrom putu da modernizaziju Rafinerije završi u planiranom roku i već priprema studije za nastavak rekonstrukcije tog pogona za preradu nafte, rekao je Kravčenko prilikom posete ministarke energetike Zorane Mihajlović toj rafineriji.

Modernizacija Rafinerije je počela u 2009. godini, a nakon puštanja postrojenja u rad, kako je istakao Kravčenko, emisija ugljen dioksida će biti 10 odsto niža od zakonom propisane granice.

Generalni direktor NIS-a i ministarka energetike su obišli rezervoare za sladište tečnog naftnog gasa čija izgradnja je zavrsena, ali nisu pušteni u rad, a omogućiće istovremeno čuvanje najmanje 6.000 kubnih gasa. Vrednost radova je devet miliona evra.

Zorana Mihajlović je kazala da će Srbija konačno imati rafineriju koja će proizvoditi derivate evro 5 kvaliteta. "Nadam se da će NIS nastaviti modernizaciju i da će za dve do tri godine biti realizovani novi projekti", rekla je Mihajlović.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.