Čavić najavio otvaranje plivačke akademije

BEOGRAD, 24. avgusta 2012. (Beta) - Najbolji plivač Srbije, Milorad Čavić i zvanično je završio plivačku karijeru i rekao da planira da u Srbiji otvori plivačku akademiju, a želi i da postane ministar sporta.

Na konferenciji za novinare u Udruženju banaka Srbije (UBS) koje je poslednjih pet godina sponzorisalo Čavića, rekao je da mu predstoji potpisivanje ugovora kojim će, posle 19 godina aktivnog bavljenja plivanjem, ozvaničiti sportsku penziju.

"Iz dana u dan borim se sa bolovima u kičmi i pijem tablete. Počeo sam da idem u teretanu 'za svoju dušu'. Došao sam do kraja puta, vreme je da nastavim sa životom. I dalje me vuče želja da se vratim u bazen, ali moram da budem realan jer ne znam šta bih još mogao da pružim", rekao je on.

Osvajač olimpijskog srebra na Igrama u Pekingu pre četiri godine naveo je da planira da ostane u sportu i da otvori plivačku akademiju.

Akademija bi, kako je naveo, u Beogradu trebalo da počne da radi već 1. januara iduće godine i da se proširi na Novi Sad i druge gradove. "I dalje imam veliku želju da se bavim sportom sa političke strane, da jednog dana postanem ministar sporta, za nekih 10 do 15 godina", rekao je on.

Predsednik Udruženja banaka Veroljub Dugalić je Čaviću poklonio uramljenu fotografiju startnog skoka na njegovoj trci na Olimijadi u Londonu, pod nazivom "Poslednji skok".

Pogledajte još