Uprava Tura ne želi da komentariše, ali prati situaciju

PARIZ, 24. avgusta 2012. (Beta-AFP) - Uprava Trke kroz Francusku saopštila je u petak da očekuje odluke "nadležnih vlasti" o Lensu Armstrongu, za koga je Antidoping agencija SAD (USADA) objavila da treba da mu se oduzmu sedam pobeda na najprestižnijoj biciklističkoj trci.

"Uprava Tur d Fransa je primila k znanju poslednji razvoj doadjaja izmedju Lensa Armstronga i USADA i nastaviće da pomno prati svaki novi razvoj u ovom slučaju. Sačekaćmo važne odluke koje će doneti vlasti nadležne za ova pitanja, pre svih USADA i Medjunarodna biciklistička unija (UCI), pre nego što iznese bilo kakve komentare po ovom pitanju", saopštili su organizatori.

USADA je u petak objavila da je oduzela Lensu Armstrongu sve rezultate od 1. avgusta 1998. godine, medju kojima su i sedam pobeda na Tur d Fransu (1999-2005), bronzana medalja sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine i doživotno ga je suspendovala.

USADA, medjutim, ima samo nadležnost u SAD, a titule na Turu teorijski pripadaju ICU. Početkom avgusta ICU je, medjutim, osudila USADA zbog kršenja pravila i zahtevala je da se Armstrongov slučaj preda nezavisnim telima.

Pogledajte još