Urednika NIN-a pretukli policajci u civilu (VIDEO)

Pripadnici beogradske policije, u civilu, su u Dunavskoj ulici, kod zgrade kompanije “Ringier Axel Springer”, posle svađe u vezi saobraćaja, brutalno pretukli, vezali lisicama i vadili pištolj na Vladimira Piacuna (39), tehničkog urednika u NIN-u. Piacun je odveden u zgradu policije gde mu je određeno zadržavanje, jer je osumnjičen za nasilničko ponašanje.

Policajci u civilu bili su u "civilnoj tojoti” kada su preprečili put Piacunu koji je vozio motor.

- Sve se to odvijalo munjevito. Odmah su istračali vozač i suvozač iz “tojote”, i bez ikakvog predstavljanja, legitimisanja, počeli da udaraju Piacuna. Oborili su ga na zemlju, a pri tome mu je jedan stavio lisice na ruke. Udarali su ga dok je on ležao na stomaku, a jedan od njih je, bez ikakvog povoda i razloga, izvadio i pištolj. U tom trenutku pritrčalo je obezbeđenje firme i tek tada je jedan od njih izvadio službenu legitimaciju - pričaju svedoci napada koji su u to vreme bili ispred zgrade kompanije “Ringier Axel Springer” u kojoj su redakcije nedeljnika NIN i dnevnih listova "Blic", "Alo" i "24 sata".

- Napad policajaca u civilu na tehničkog urednika NIN-a Vladimira Piacuna, koji se dogodio ispred naše redakcije, koji je, kako očevici pretpostavljaju, izbio zbog nekog saobraćajnog nesporazuma, bio je neprimeren i odavao je utisak prekomene upotrebe sile. Tek posle grube intervencije, udaraca i izvlačenja pištolja, policajci su se legitimisali - rekao je za “Blic” Nebojša Spaić, glavni i odgovorni urednik NIN-a.

Izvor teksti i video: Blic
Foto: Internet

Pogledajte još