Izgorele prostorije centra za kulturu

Kosovska Mitrovica 25. avgust 2012. (Beta) - U severnom delu Kosovske Mitrovice prošle noći izbio je požar u prostorijama spomen kuće "Blagoja Djordjevića" u kojoj su smeštene kancelarije Kulturnog centra, arhiva gradskog muzeja i Savez amatera.

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti je u izjavi za Telegraf potvrdio da su preliminarni rezultati istrage pokazali da su prostorije obijene, a potom podmetnut požar.

"Inicijalno se veruje da su počinioci podmetnuli požar kako bi uništili tragove, još uvek se čeka izveštaj eksperata za požar, koji će pokazati uzrok", rekao je Hoti i dodao da se ovde radi o dva krivična dela "kradji i izazivanju opšte opasnosti požarom".

Prema kazivanju zaposlenih u toj ustanovi kulture u požaru su izgorele narodne nošnje i instrumenti koji nisu pokradeni.

Ovo je drugi put u poslednjih 13 godina da članovi KUD-a ostaju bez nošnji i instrumenata. Posle dolaska medjunarodnih snaga, Albanci, koji su ostali u Kulturnom centru, nisu hteli da daju opremu kolegama iz KUD-a "Kosovski božur".

Pogledajte još