Vučević: DS izgubio većinu u Novom Sadu

Predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je u subotu da je sa odborničkom grupom "Svi za Novi Sad" zaključen memorandum o zajedničkom političkom delovanju, čime se SNS približila mogućnosti da formira skupštinsku većinu u glavnom gradu Vojvodine.

"Ovim aktom prestala je da postoji većina u Skupštini grada, koju je predvodila Demokratska stranka. U narednim danima učinićemo sve da formiramo novu većinu", rekao je Vučević na konferenciji za novinare.

Odborničku grupu "Svi za Novi Sad" čini šest odbornika Romske demokratske stranke i tri odbornika Srpskog pokreta obnove (SPO).

On je pozvao Socijalističku partiju Srbije da se do 1. septembra izjasni o tome da li će ući u koaliciju koju predvode naprednjaci i ponovio da će Glavnom odboru SNS-a predložiti da preispita odluku o koaliciji sa socijalistima na svim nivoima vlasti.

Precizirao je da SNS od ranije ima dogovor sa Demokratskom strankom Srbije i sa pokretom "Dveri", tako da od danas ima podršku 35 od potrebnih 40 odbornika u Skupštini grada.

SPS ima sedam odbornika u gradskom parlamentu i ukoliko se prikloni naprednjacima, ta koalicija će imati većinu sa 42 od ukupno 78 odbornika, koliko broji gradska skupština.

Miloš Vučević je izrazio uverenje da i u Gradu Beogradu treba da se desi ista promena, odnosno da SNS i SPS fomiraju novu većinu u Skupštini grada.

NOVI SAD, 25. avgusta 2012. (Beta)

Pogledajte još