fbpx

Podrška najgoroj restauraciji svih vremena

Stotine ljudi su u subotu posetile španski grad Borha da bi videle rezultat "najgore restauracije svih vremena", kako neki nazivaju pokušaj jedne 80-godišnje žene da obnovi oštećen portret Isusa Hrista.

"Slika kakva je bila ranije je takođe bila veoma lepa, ali ova mi se posebno dopada", rekla je jedna žena koja je prethodno čekala u dugom redu, kako bi videla novu verziju portreta Isusa Hrista iz 1910. godine, čiji je autor španski slikar Elias Garsija Martines.

Mada je novinar francuskog dnevnika "Liberation" postavio pitanje da li je reč o "najgoroj restauraciji svih vremena" stanovnici gradića Borha u severo-istočnom delu Španije podržavaju "restauraterku" Sesiliju Himenes i zahvaljuju joj zato što je njihovo mesto napokon postalo poznato.

Posle intervencija Himenesove portret Isusa Hrista jedva da ima sličnosti sa orignalom i liči na ljudski lik, pošto su usta izbrisana, nos je potpuno promenjen, a kako navodi agencija "Frans pres", promene na kosi učinile su da ostvaranje Eliasa Garsije Martinesa sada više liči na sliku majmuna.

MADRID, 25. avgusta 2012. (Beta)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.