Zvezda pobedila u Novom Pazaru

Domaći tim poveo je u 28. minutu golom Miloša Bogunovića, ali su preokret gostima doneli Filip Kasalica pogotkom u 38. i Luka Milunović koji je bio precizan u 53. minutu.

Zvezda sada ima četiri boda, kao i Novi Pazar, ali i utakmicu manje pošto je odložen duel crveno-belih i Javora u prvom kolu.

POGLEDAJ VIDEO: Crvena zvezda - Novi Pazar 2:1

Prvi deo utakmice pripao je domaćem timu, koji je i poveo posle kornera i dobre reakcije Miloša Bogunovića. Napadač Novog Pazara ostao je sam u petercu posle centaršuta Rista Ristovića.

Gosti su izjednačili 10 minuta kasnije, kada je Filip Kasalica iskoristio dugačko dodavanje Nikole Maksimovića, dobro se zagradio i preciznim šutem iz šesnaesterca savladao Vladana Đogatovića.

Samo minut kasnije Zvezda je mogla do novog gola, ali je šut glavom Darka Lazovića, posle centaršuta Nikole Mikića, uspeo da odbrani Đogatović.

Preokret u korist gostiju doneo je Milunović posle kornera koji je izveo Lazović. Loptu je sa prve na drugu stativu glavom prosledio Luka Milivojević, a tamo je usamljen bio Milunović.

Trener Novog Pazara Dragoljub Bekvalac bio je prinuđen da tokom meča napravi dve izmene zbog povrede igrača. Prvo je u 35. minutu izašao Ahmed Mujdragić, a ušao Ivan Đoković, dok je u 49. teren morao da napusti Risto Ristović. Umesto njega igrao je Igor Jelić.

U 73. minutu Đoković se vratio na klupu, a ušao je Saša Popin.

Utakmica je trebalo da se igra pred praznim tribinama, pošto je Novi Pazar odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije kažnjen sa dva meča bez publike na svom stadionu zbog tuče navijača uoči susreta 2. kola, protiv Radničkog iz Niša, u kojoj je jedna osoba izbodena nožem. Na stadionu je, ipak, bilo oko 50 gledalaca koji su navijali za domaći tim.

Fudbaleri Zvezde narednu utakmicu igraće u četvrtak protiv francuskog Bordoa u gostima, u revanšu poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa, dok će se u 4. kolu Super lige sastati na svom stadionu sa Radničkim iz Niša.

Novi Pazar će u narednom kolu prvenstva Srbije igrati protiv Smedereva u gostima.

Beta

Pogledajte još