MTV Pusiket Dols na radost Beograđana

Devojke koje čine grupu „Pussycat Dolls“, bez ijednog minuta kašnjenja, nastupile su energično i žustro pred mladom publikom u punoj Areni

Nikol, Kimberli, Džesika, Melodi i Ešli đuskale su i u štiklama trčkarale po bini, mladi u publici vrištali su iz sveg glasa i mahali im. Neosporno je da umeju da naprave dobar šou, a u tome im pomažu veliki video-bimovi, dobro ozvučenje, svetlucavi kostimi i malo pirotehnike.

Odmah na početku večeri, Nikol nas je pozdravila i rekla da je ovo za njih specijalno veče, jer ovim nastupom završavaju turneju. Kasnije su rekle kako su prvi put u Beogradu, ali da im je već jedno od najomiljenijih mesta na svetu. Nikol je takođe komentarisala kako su lica koja vidi „anđeoska i lepa“, i više puta ih pozdravljala uz – „hvala“ na srpskom.
Ta lica i jesu bila lepa, jer su mlada, puna obožavanja i divljenja prema njima, i nasmejana. Gomila dece tiskala se ispred bine, mahala, pozdravljala ih ili snimala telefonom...

Pussycat Dolls“ pojavile su se na motorima, na jednom pokretnom delu bine koji se izdizao. Na bini su se nalazile i stepenice koje su lutkice sve vreme lako pretrčavale gore-dole. I po bini su se kretale brzo i lako, čas praveći špagu, ili mašući kosama. To preterano mlaćenje kosom napred-nazad njihov je zaštitni znak.

Jedna za drugom ređale su se pesme: „Beep“, „Wait a minute“, „Buttons“, „I hate this part“, i stvar koju su uradile sa Missy Eliot „Watcha think about that“, s novog albuma koje i promovišu – „Doll Domination“. Stalno su animirale publiku uz „Are You Ready“, „Are you with us“, ili „We love you“.

Ovih pet devojaka, u suštini, ne pružaju ništa što već nije viđeno, ali tajna uspeha verovatno leži u njihovim melodičnim pesmama koje se lako pamte. Pre svega, „Pussycat Dolls“ je projekat koji je osuđen na popularnost. Za toliki broj obožavalaca ipak je najzaslužnija predvodnica Nikol Šerzinger, koja je po mišljenju muškaraca „savršena žena“ (misli se naravno na fizičke atribute). U obraćanju publici ona je najspontanija, ili bolje reći – najuvežbanija, i ume da animira publiku. Ujedno, njen glas i najbolje zvuči kada peva uživo.

Sve članice grupe, osim Melodi, počele su jako rano da se bave plesom. Profesionalni ples je način da istaknu svoje atribute, glasovne mogućnosti ipak su stavljene u stranu.

Na kraju, posle oko sat i 15 minuta nastupa, pozdravile su publiku, i rekle da, gostujući u Srbiji, nisu mogle bolje da završe svoju turneju. „Pussycat Dolls“ od marta ove godine kreću na turneju kao predgrupa Britney Spears.

Beograd može da bude ponosan – posetile su ga još jednom MTV zvezde.

Tekst: Nada Veljković

Pogledajte još