Predsednik FIFA misli da Englezi igraju defanzivno

BILERTAL, 29. juna 2006. (Beta-Rojters) - Predsednik FIFA, Sep Blater, kritikovao je danas igru reprezentacije Engleske na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, uz ocenu da ta selekcija igra defanzivan fudbal.
"Zadovoljan sam što se igra veoma napadački. Englezi su izuzetak, oni su u drugom delu takmičenja igrali s jednim napadačem. To nije napadački fudbal koji očekujete od ekipe koja pretenduje na titulu", izjavio je Blater za berlinski dnevnik "Tagespigel".
Blaterova izjava očekivano nije naišla na pozitivne reakcije u taboru Engleza koji se spremaju za meč četvrtfinala s Portugalom."Ne slušam šta govori Sep Blater, jer ne želim da slušam, jer je preda mnom utakmica četvrtfinala Svetskog prvenstva kao i pred ostalih 21 igračem", rekao je odbrambeni fudbaler Engleza Gari Nevil.On je izjavio da ljudi mogu da pričaju šta god hoće, ali da on ne želi da sluša negativne stvari pred utakmicu.
Kapiten engleske reprezentacije Dejvid Bekam, koji je postigao odlučujući gol iz slobodnog udarca na meču protiv Ekvadora, takođe smatra da ne treba obraćati pažnju na komentare.
"Suština je u pobeđivanju. Mi to radimo na naš način i na nama je da uživamo i pobeđujemo na utakmicama bez obzira na to što se to nekima ne sviđa", rekao je Bekam.
Podršku Englezima dao je i šef organizacionog tima Svetskog prvenstva u Nemačkoj Franc Bekenbauer."Ne slažem se sa predsednikom FIFA. Engleska ekipa je pružila neke odlične partije i mislim da je Eriksonov stil veoma uspešan. Bio sam impresioniran načinom igranja Vejna Runija, on je radio odličan posao za Engleze i veoma sam ipresioniran tim timom", rekao je Bekenbauer i dodao da Englezi mogu da prođu Portugal.
Sep Blater, pored Engleske, kritikovao je i selekciju Argentine. Prema njegovom mišljenju, ta ekipa je u utakmicu sa Meksikom ušla veoma oprezno s petoricom fudbalera na sredini terena.

Pogledajte još