Umetnošću za video-nadzor u vrtićima

Da podsete na opšte dobro, na to da nismo jedini na svetu i na to da su deca naša budućnost, umetnice Olja Ivanjicki, Mirjana Bobić-Mojsilović i Jelena Blečić učestvovaće u humanitarnoj akciji čiji je prihod namenjen nabavci opreme za bezbednost beogradskih vrtića.

Tri umetnice će u petak, 27. februara od 12 do 15 sati u Delta Sitiju oslikavati stolice visine do četiri metra, koje će potom biti prodate na javnoj licitaciji. Stolice će biti izložene do 14. marta u Delta Sitiju, kada se i zatvara javna aukcija.

- Poenta akcije jeste da se svi uključimo u rešavanje problema, a ne samo da nabavimo dva miliona evra koliko je potrebno izdvojiti za bezbednosne ograde i video-nadzor u beogradskim vrtićima - rekla je predstavnica Skupštine grada Beograda, Radmila Hrustanović.

Organizatori akcije Attica Media, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za dečju zaštitu Skupštine Beograda, sprovode akciju s idejom da se čuva ono što se gradi zajedničkim snagama.

Jedna od umetnica koje će učestvovati u oslikavanju stolica, Mirjana Bobić-Mojsilović, podsetila je da je elementarna ljudska i građanska dužnost doprinos opštem dobru.
- Nije ideja da se pare uzmu samo iz budžeta, već da svi učestvujemo u kolektivnom dobru - kaže ona.

Ljiljana Jovčić, predstavnica Sekretarijta za dečju zaštitu rekla je za portal »Nadlanu.com« da od 230 vrtića njih 140 ima potpuno rešeno pitanje bezbednosti što se tiče postavljanja ograde i video-nadzora.

- Bezbednosne ograde često su meta onih koji ih preskaču i lome, suština je ne samo da ih izgradimo već i da ih sačuvamo. Da svi učestvumo u akciji i stvaramo svest da ne treba rušiiti - rekla je Ljiljana Jovčić.

Građani zainteresovani za licitaciju mogu da se od 27. februara do 14. marta jave na telefon 011/ 265-32- 71, ili putem mejla casaviva@atticamedia.rs

D.T

Pogledajte još