Armstrong je video Tita, a on vanzemaljce?! (AUDIO)

Svega tri meseca nakon prvih koraka po Mesecu, oktobra 1969. godine, Nil Armstrong, zajedno sa članovima ekspedicije "Apolo 11”, posetio je nekadašnju SFRJ, tj. njen glavni grad Beograd.

Srdačno druženje sa Armstrongom i njegovim timom, nakon osvajanja Meseca, bilo je organizovano u 22 zemlje, od kojih je jedna bila i nekadašnja Jugoslavija. Ovo je samo još jedna od činjenica koje potvrđuju značaj ove države u vreme njenog postojanja.

SAZNAJ I: Hjustone, imamo problem - Preminuo je Nil Armstrong!

Tokom svoje posete Beogradu, astronauti su se poput pravih zvezda provozali centralnim gradskim ulicama u automobilu sa otvorenim krovom, gde su ih, kako je to tada bio običaj, građani dočekali i pozdravili mahanjem.

Predsednik SFRJ Josip Broz Tito odlikovao je Armstronga Ordenom jugoslovenske zvezde sa lentom, dok je Armstrong Titu i nekadašnjoj državi uručio uzorak sa Meseca koji se i danas čuva u Muzeju istorije Jugoslavije.

Poslušajte govor koji je prilikom Armstrongove posete održao Tito, u kome potvrđuje svoju veru u život van planete Zemlje, kao i vanzemaljce kao "susede čoveka sa Zemlje"...

Pogledajte još