Jokanović i Janevski složni: Samo pobeda u derbiju

BEOGRAD, 26. februara 2009. (Beta-Fonet (old_image)-Fonet (old_image)-Fonet (old_image)) - Treneri Partizana i Crvene zvezde Slaviša Jokanović i Čedomir Janevski izjavili su da njihove ekipe imaju isti cilj, pobedu u 135. "večitom" derbiju i ocenili da će se već u prvom meču prolećnog dela Jelen Superlige videti kako su timovi radili tokom priprema.

Na konferenciji za novinare u sedištu Zajednice Superligaša u Beogradu, oni su ocenili i da će se već u prvom meču prolećnog dela Jelen Superlige videti kako su timovi radili tokom priprema.

"Ulazimo spremni u meč i pokušaćemo da rad sa priprema pretočimo u rezultat na terenu. Nadam se da ćemo odigrati na očekivanom nivou. Crvena zvezda je naš najveći, večiti rival i u subotu imamo slične ciljeve", izjavio je Jokanović.

Njegov kolega Janevski rekao je da "crveno-beli" zbog loših igara u prvom delu šampionata imaju imperativ pobeda na svakoj utakmici u nastavku sezone.

"Prethodnih pet, šest nedelja radili smo dobro na pripremama. Svi smo spremni za derbi, utakmicu koja je veoma važna za igrače i navijače. Partizan ima bodovnu prednost, a mi posle loših igara u prvom delu sezone, sada moramo da pobedimo u svakom meču. Cilj Zvezde ostaje plasman u Evropu, odnosno osvajanje jednog od dva trofeja", kazao je Janevski.

Makedonski stručnjak rekao je da je novim strancima u svojoj ekipi objasnio značaj utakmica s Partizanom.

"Doveli smo dosta stranaca u zimskom prelaznom roku, većina njih je prvi put u Evropi. Vidi se da imaju potencijal i dobro su radili na pripremama. Kako je utakmica počela da se približava, tako sam počeo da im objašnjavam šta je večiti derbi i koliko je to specifična utakmica. Ipak, oni su profesionalci i znam da će dati sve od sebe u subotu", naveo je Janevski.

Domaćin derbija biće Partizan, a trener "crno-belih" Jokanović rekao je da nešto lošije stanje terena, koji je do pre nekoliko dana bio pod snegom, ne može da bude opravdanje za eventualnu lošu igru oba tima.

"Teren nije u idealnom stanju, ali je bolji nego što je bio pre nedelju dana, kada je prvobitno trebalo da se odigra utakmica. Uslovi su isti za obe ekipe i to ne može da bude nikakvo opravdanje", poručio je trener aktuelnog šampiona Srbije.

Upitan da li će kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš u subotu biti najveća opasnost za njegovu ekipu, Jokanović je rekao:

"Ni mi, a siguran sam ni Zvezda, ne zavisimo od jednog igrača. Milijaš je veoma dobar igrač... Znam čak da je pre nekoliko godina postojala priča da će doći u Partizan, ali se to nije desilo. Igrama u Zvezdi i reprezentaciji pokazao je svoj kvalitet. Želim mu da nastavi sa dobrim partijama u dresu nacionalnog tima".

Kapiten "crveno-belih" Milijaš rekao je da mu nije važno koliko lepo će njegov tim igrati, već da osvoji bodove.

"Voleo bih da navijači mogu da vide lepu igru u derbiju, ali nije bilo baš tako u nekim ranijim utakmicama. Ipak je igra u derbiju ono što se veoma brzo zaboravi, a rezultat ostaje", kazao je Milijaš, ali je istovremeno dodao da ne očekuje pun stadionu u subotu.

Kapiten "crno-belih" Nenad Đorđević složio se s Milijaševom ocenom, rekavši da bi "menjao sve samo da Partizan pobedi u derbiju".

"Pristajem na sve, samo da pobedimo. I ranije je bilo loših igara u derbiju, ali je važan rezultat. Nadam se da će u subotu na stadionu biti prava atmosfera, koja je krasila i prethodne derbije", zaključio je Đorđević.

Zajedničkoj konferenciji prisustvovao je i potpredsednik Zajednice Superligaša i nekadašnji igrač Crvene zvezde Dragiša Binić, koji je na pitanje za koga će navijati u subotu dao diplomatski odgovor.

"Ovde predstavljam Zajednicu Superligaša i navijaću da pobedi fudbal", rekao je Binić.

Utakmica 18. kola Jelen Super lige igra se u subotu na stadionu Partizana u Humskoj od 15.15.

Pogledajte još