RTS odbacuje ocene ministra prosvete

"Od početka januara do polovine juna ove godine, Kulturno-obrazovni program emitovao je 4.845 emisija. Od toga, bez emisija Dramskog i serijskog programa, prikazano je 4.039 emisija", navodi se u odgovoru glavnog i odgovornog urednika Kulturno-obrazovnog programa RTS-a Miodraga Zupanca na tvrdnju ministra Žarka Obradovića da se Javni servis "obrazovanjem bavi kroz sporadične slučajeve i da ne postoji koncept".

U reagovanju Zupanca koje je objavljeno na sajtu RTS-a, odbacuju se i ocene ministra Obradovića da su u informativnim emisijama "obrazovanje i nauka čsto na kraju lestvice" i navodi da je Kulturno-obrazovni program, sa svim svojim redakcijama, emitovao od početka godine na Prvom i Drugom programu RTS-a ukupno 138.031 minut programa.

RTS je u reagovanju pobrojao niz emisija koje su emitovane u okviru školskog, opšteobrazovnog, dečijeg, naučnog i ekološkog programa, kao i istoriografske i dokumentarne serije i emisije iz kulture i umetnosti.

"Naravno, uvek se može više, bolje i - tačnije", navodi se u odgovoru glavnog i odgovornog urednika Kulturno-obrazovnog programa RTS-a Miodraga Zupanca ministru prosvete Žarku Obradoviću.

BEOGRAD, 28. avgusta 2012. (Beta)

Pogledajte još