Marej se povukao sa turnira zbog bolesti

DUBAI, 26. februara 2009. (Beta-Rojters) - Britanski teniser Endi Marej odlučio je da se, zbog virusa, povuče sa turnira u Dubaiju na kojem je postavljen za drugog nosioca. 

Marej je u Dubaiju došao do četvrtfinala, u kojem je trebalo da igra protiv Francuza Rišara Gaskea.

"Ovaj virus prvi put sam dobio u Australiji. Probudio sam se usred noći, obliven znojem. Posle jučerašnjeg meča uzeo sam antibiotike, ali to očigledno nije pomoglo. Ponovo sam zaspao, a kada sam se probudio, stvarno mi je bilo loše", kazao je Marej.

Zbog bolesti pod znak pitanja došao je i nastup Mareja za reprezentaciju Velike Britanije protiv Ukrajine u Dejvis kupu, koji je na programu sledeće nedelje.

"Osećam se malaksalo, kada me je 'pustio' adrenalin sa terena, dobio sam groznicu. Očigledno je da sam 'zakačio' neki virus, imam povišenu temperaturu, bole me grlo i glava, tako da mi je potrebna pauza", naveo je Marej.

"Ipak, pokušaću da igram za reprezentaciju. Videćemo kao će lekovi delovati, a lekari su mi savetovali da mirujem deset dana. Sa ovakvim virusima se nikada ne zna", dodao je Marej.

Kada se prvi put osetio loše, posle Otvorenog prvenstva Australije, Marej je uspešno prošao lekarske preglede.

"Vadili su mi krv i sve ostalo i svi rezultati su bili u redu. Ipak, na prethodnom turniru u Roterdamu počeo sam da se osećam loše, a teško je igrati onda kada vam nije dobro i kada vam se samo leži u krevetu", zaključio je Marej.

Turnir u Dubaiju igra se za ukupni nagradni fond od 2.233.000 dolara, a za prvog nosioca postavljen je Novak Đoković. Srpski teniser danas u četvrtfinalu igra protiv Hrvata Marina Čilića.

Pogledajte još