Nacionalni savezi potpisali ugovore sa Univerzijadom

BEOGRAD, 27. februara 2009. (Beta) - Organizatori Univerzijade u Beogradu su potpisali ugovore sa nacionalnim savezima sportova koji će idućeg leta učestvovati na takmičenju u Beogradu, čime su ta udruženja preuzela tehničku organizaciju.

U sali Skupštine Grada održana je sednica Izvršnog komiteta Univerzijade, 16. u poslednja tri meseca, a jedina tačka dnevnog reda bila je potpisivanje ugovora.

Predsednik Izvršnog komiteta Nebojša Ilić rekao je da su nacionalni savezi posle potpisivanja ugovora postali "domaćini u svojim sportovima".

Učesnici Univerzijade takmičiće se u 15 sportova, a u Skupštini Grada danas nije bilo predstavnika košarke, koji su ranije potpisali ugovor, i fudbala, koji su imali "tehničke teškoće" i koji će ugovor potpisati kasnije danas.

Takmičenja na Univerzijadi održavaju se od 30. juna do 12. jula.

Direktor preduzeća Univerzijada 2009, Zoran Jovanović, potpisao je ugovore sa savezima atletike, gimnastike, ritmičke gimnastike, vaterpola, mačevanja, odbojke, tenisa, skokova u vodu, plivanje, stonog tenisa, streličarstva, džudoa i tekvonda.

Pogledajte još