Salutaris u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu

BEOGRAD, 28. avgusta 2012. (Beta) - Kamerni hor iz beloruskog grada Minska "Salutaris", prošlogodišnji pobednik horskih muzičkih svečanosti "Mokranjčevi dani", nastupiće u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu 17, 18. i 19. septembra.

Hor "Salutaris" nastupiće u ponedeljak 17. septembra u sali Prve gimnazije u Kragujevcu, u utorak 18. septembra u beogradskom Kolarcu i dan kasnije, 19. septembra u Sinagogi u Novom Sadu, najavili su u utorak organizatori.

Na programu koncerata prošlogodišnjeg pobednika festivala horova Mokranjčevi dani, biće dela Stevana Mokranjca, duhovna muzika i beloruske narodne pesme.

Kamerni hor "Salutaris" osnovan je 2007. godine, a na repertoaru tog mešovitog vokalnog ansambla su dela renesansne liturgijske muzike, modernih duhovnih ostvarenja, tradicionalne ruske i beloruske pesme i originalni aranžmani narodne i pop muzike.

Taj hor nastupao je u Sloveniji, Španiji, Belorusiji, Italiji, Poljskoj i Bugarskoj i Litvaniji, a pobedjivao je na brojnim festivalaima i do sada snimio tri muzička kompakt diska i DVD.

Horski muzički festival "Mokranjčevi dani" biće održan u Negotinu od 13. do 20. septembra.

Pogledajte još