Suzana Grubješić razgovarala s Kacinom

BEOGRAD, 28. avgusta 2012. (Beta) - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin u utorak je u razgovoru sa potpredsednicom Vlade za evropske integracije Suzanom Grubješić izrazio očekivanje da će Srbija nastaviti sa unutrašnjim reformama, jer je to najbolji način za ubrzanje puta ka članstvu u EU, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Suzana Grubješić je u razgovoru istakla da nova Vlada treba delima da ubrza evropske integracije i da političku volju, koja postoji, pretvori u konkretne aktivnosti.

"Moramo na delu da ubrzamo evropske integracije, ali ne zato što to traži Brisel, već zato što je to u interesu Srbije i njenih gradjana", rekla je Grubješić.

Potpredsednica Vlade je posebno istakla da je veoma važno da Srbija učešćem na regionalnim forumima aktivno brani svoje nacionalne interese, a ne da se samoisključuje.

Ona je ponovila da treba prestati sa licitiranjem o dobijanju datuma za početak pregovora sa EU, kao i o tome da li će godišnji izveštaj Evropske komisije biti pozitivan ili negativan, piše u saopštenju.

Pogledajte još