UNDP će pomoći jačenje kredibiliteta institucija

BEOGRAD, 28. avgusta 2012. (Beta) - Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović i koordinator agencije UN za razvoj za Srbiju Vilijam Infante razgovarali su u utorak o načinima na koje će ta agencija pomoći u realizaciji prioriteta novog saziva Parlamenta i jačanju kredibiliteta i te institucije i Vlade Srbije.

Infante je ocenio da je značajno što se imidž Srbije u svetu popravlja, što će svakako pomoći ekonomskim interesima Srbije, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsednika skupštine.

Prema njegovim rečima, UNDP će pomoći da Vlada i Parlament jačaju kredibilitet u domaćoj, ali i stranoj javnosti i da će i dalje ohrabrivati jačanje uloge javnosti u donošenju odluka u Parlamentu.

Stefanović je tokom razgovora naglasio da su prioriteti u novom sazivu Parlamenta podrška borbi protiv korupcije, kao i jačanje ugleda i položaja Parlamenta u društvu.

Tokom susreta oni su posebno pomenuli načine na koje će UNDP-i shodno svom programu, čija realizacija traje do 2015.godine, pomoći ostvarivanju prioritetnih ciljeva Parlamenta.

Pogledajte još