Različiti stavovi akcionara Jugoremedije o Kacinovoj izjavi

ZRENJANIN, 28. avgusta 2012. (Beta) - Udruženje "Ravnopravnost" akcionara Jugoremedije saopštilo je u utorak da stav udruženja "Jugoremedija 3" o izjavama izvestioca Evropskog parlamenta Jelka Kacina o stanju u toj fabrici lekova nije stav većine akcionara.

Predstavnik "Ravnopravnosti" Branislav Markuš naveo je u saopštenju da poseta Kacina zrenjaninskoj "Jugoremediji" u ponedeljak nije bila poseta običnom preduzeću, nego radnicima-akcionarima koji od 2004. godine pokušavaju da se izbore za vladavinu zakona i svoja radna mesta.

Markuša je dodao da "Jugoremedija" ima oko 4.200 akcionara, a "eventualna izjava manje grupe izmanipulisanih akcionara" u negativnoj konotaciji o poseti Kacina nije stav većine.

"Akcionari koji su na poslednjoj skupštini dokazali većinu, dočekali Kacina i razgovarali sa njim, mogu biti samo srećni i zadovoljni onim što im je on rekao i svaka njegova reč ulila im je novu snagu za istrajnost, jer im je jasno dao podršku za višegodišnje napore, a posebno što je jasno istakao nezakonito hapšenje Zdravka Deurića i Milane Zlokas i državno nasilje nad 'Jugoremedijom'", naveo je Markuš.

Pogledajte još