Verdasko igra u Beogradu, Sampras promoter turnira

BEOGRAD, 27. februara 2009. (Beta) - Na Otvorenom prvenstvu Beograda u tenisu nastupiće, uz Novaka Đokovića, verovatno i Fernando Verdasko, Huan Karlos Ferero, Karlos Moja, Ivan Ljubičić i Radek Štepanek, a promoter bi trebalo da bude Pit Sampras, objavili su organizatori.

Direktor ATP turnira koji će se u maju održati u Beogradu, Goran Đoković rekao je danas novinarima da su u toku završni pregovori sa ovim igračima.

Radovi na adaptaciji sportskog centra na Dorćolu su u toku i odvijaju se prema planu, a najavljeno je da će biti završeni do predviđenog roka 15. aprila. Centralni teren imaće kapacitet od 7.000 mesta, a imaće još dva terena od 1.000 mesta i jedan od 500.

Prodaja ulaznica počeće za dve nedelje najkasnije, a organizatori su najavili da će cena biti "izuzetno pristupačna", a kao primer su naveli da će karta za finale koštati 20 evra.

Mečeve će direktno prenositi Radio-televizija Srbije, a prava prenosa prodata su do sada u 50 zemalja, rekao je novinarima generalni direktor javnog servisa Aleksandar Tijanić.

Pored brojnih sponzora, organizaciju turnira pomogla je i Skupština grada, a gradski sekretar za sport Igor Miklja kazao je da bi promoter turnira trebalo da bude jedan od najboljih igrača svih vremena Pit Sampras.

"Ta ideja je potekla od (predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlada) Divca, koji je rekao da su dobri prijatelji. Sampras je izrazio želju da dođe i bude gost Beograda. To je trebalo da bude iznenađenje", rekao je Miklja.

Otvoreno prvenstvo Beograda održaće se od 2. do 10. maja.

Pogledajte još