Košarkaši Srbije ubedljivo poraženi u Tel Avivu

To je drugi poraz izabranika selektora Dušana Ivkovića u dosadašnjem delu takmičenja, nakon što su u drugom kolu izgubili u Beogradu od Crne Gore. Prethodno su pobedili Island, a potom Slovačku i Estoniju.

Večeras je odlučila prva četvrtina koju su Izraelci odigrali furiozno. Predvođeni nezaustavljivim Kaspijem domaćini su napravili seriju od 15:0 i stvorili prednost koja je, ispostaviće se, bila nedostižna.

Srpska selekcija odigrala je katastrofalno za tri poena, odbrana je bila nesigurna, tako da do kraja utakmice nije uspela da stabilizuje redove. Uzalud su srpski košarkaši nastojali da naprave preokret. Raspoloženi i motivisani Izraelci nastavili su sa odličnom igrom i izborili vredan i zaslužen uspeh.

IZRAEL:
Ohajon 19 (7 sk, 3 as), Kadir 4, Tijus 12, Mikel, Kaspi 23 (7 sk, 4 as), Pnini 5, Elijahu 22, Halperin 2, Kozikaro, Limonad 2, Hanoči, Jivzori.

SRBIJA: Teodosić 10 (3 sk, 4 as), Tepić 9, Rašić 3, Paunić 2, Bjelica 4, Savanović 6, Kešelj 5, Krstić 9 (4 sk), Anđušić 8, Erceg 10 (5 sk), Mačvan 8 (5 sk), Štimac 2.

Srbija u nastavku kvalifikacija dočekuje 30. avgusta selekciju Islanda.

(Tanjug)

Pogledajte još