Večiti derbi bez pobednika

BEOGRAD, 28. februara 2009. (Beta-Fonet (old_image)) - Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su u Beogradu 1:1 u 18. kolu Superlige Srbije, čime je razlika na tabeli među "večitim" rivalima ostala nepromenjena.

Zvezda je povela u 36. minutu golom Đorđa Tutorića, a Partizan je izjednačio u petom minutu nadoknade vremana pogotkom Almanija Moreire.

Partizan je ostao prvi sa 38 bodova, a Zvezda je treća sa 33 boda.

Crvena zvezda je bila bolja u prvom poluvremenu, iako rivali nisu igrali posebno kvalitetan fudbal. "Crveno-beli" su češće imali loptu u posedu i češće su napadali.

Prvi su u priliku došli igrači Partizana. Lamin Dijara je uspeo da prodre do šesnaesterca u 9. minutu i da šutira, ali je njegov pokušaj odbio golman Zvezde Saša Stamenković, a odbrana otklonila opasnost.

Zvezda je tada poptuno preuzela inicijativu i često napadala, a najbolju priliku pre gola imao je Nikola Lazetić, koji je neprecizno šutirao sa oko 20 metara u 31. minutu.

Samo pet minuta kasnije kapiten Zvezde Nenad Milijaš izveo je slobodan udarac pokraj aut linije sa leve strane, u liniji penala, a njegov odličan centaršut glavom je u mrežu prosledio zimsko pojačanje Đorđe Tutorić, koji je neometano šutirao pored Ivana Stevanovića.

Drugo poluvreme donelo je drugačiji odnos snaga na terenu i više uzbuđenja. U Partizanu su ušli Miloš Bogunović i Nemanja Tomić umesto Ljubomira Fejse i Nikole Vujovića.

Bogunović je ubrzo počeo da bude opasan po Zvezdin gol, a prvi put već u 47. minutu, ali se nije najbolje snašao posle prodora. Samo tri minuta kasnije Žuka je iz daljine šutira pored gola.

Zvezda je prvu šansu u drugom poluvremenu imala u 70. minutu, kada su posle polukontre iz izglednih pozicija promašili Milijaš i Pavle Ninkov.

Samo dva minuta kasnije, Partizan je imao najbolju priliku na meču. Lamin Dijara je posle kontre prodro po levoj strani i ubacio u šesnaesterac do Moreire, koji je sa oko pet metara promašio gol. Nenad Đorđević je u 79. minutu iz slobodnog udarca sa oko 30 metara pogodio prečku.

Minut kasnije Milijaš je sa leve strane centrirao Kleu, koji je glavom uputio loptu tik pored gola.

Sporni momenat utakmice desio se u 85. minutu, kada je Vašington glavom spustio loptu Bogunoviću na levu stranu, a ovaj je iskosa uputio šut ka golu. Lopta je došla do gola i pogodila unutrašnju stranu stative, ali sudija nije pokazao da je i prešla gol liniju, iako je ponovljeni snimak pokazao da jeste.

Glavni sudija meča produžio je utakmicu za šest minuta, a Partizan je do izjednačenja došao u poslednji čas. Celu akciju počeo je golman "crno-belih" Darko Božović, koji je posle uspešne intervencije istrčao van šesnaesterca i sa skoro pola terena dugom loptom pronašao Dijaru, koji je spustio Moreiri na oko 18 metara i Portugalac je lepim šutem savladao Stamenkovića za izjednačenje.

Partizan: Božović, Stevanović, Đorđević, Knežević, Obradović, Fejsa (Tomić, 46), Žuka, Vujović (Bogunović, 46), Moreira, Ljajić (Vašington 81), Dijara.

Crvena zvezda: Stamenković, Lazetić (Parker, 63), Pejčinović, Tutorić, Tomović, Ninkov, Milijaš (Bogdanović, 86), Oumaru (Šišić, 78), Isah, Koroman, Kleo.

Pogledajte još