Partizan pobedio Vašaš

BEOGRAD, 28. februara 2009. (Beta) - Vaterpolisti Partizana pobedili su u Beogradu mađarski Vašaš sa 9:7 (1:2, 2:1, 4:3, 2:1), u petom kolu takmičenja u Evroligi i tako obezbedili učešće u završnici ovog takmičenja.
Najefikasniji u Partizanu bili su Filip Filipović i Vladimir Vujasinović sa po tri gola, a u Vašašu Deniš Varga, koji je takođe postigao tri gola.

Partizan je ovom pobedom obezbedio prvo mesto u Grupi D, a u poslednjem kolu gostuje Olimpiku iz Marseju.

"Crno-beli" su dobro otvorili utakmicu i poveli golom Andrije Prlainovića, ali su zatim dozvolili Mađarima da sa dva gola u finišu prve četvrtine dođu do preokreta.

Drugu četvrtinu su dobili sa 2:1 i na poluvremne otišli sa nerešenim rezultatom 3:3 i nagoveštajem bolje igre.

Početkom treće četvrtine zahvaljujući dvostrukom strelcu Filipu Filipoviću Partizan je prvu put došao do značajnije prednosti (5:3), međutim, Mađari su u nastavku uspeli da se vrate u igru. Prlainović je pola minuta pre kraja ipak doneo novu prednost Partizanu (7:6).

Utakmica je rešena u prvim minutima poslednje četvrtine kada su Vladimir Vujasinović i Filipović doneli tri gola prednosti (9:6).

Trener Partizana Dejan Udovičić ocenio je da njegova ekipa pokazala napredak u igri, iako u pojedinim momentima nije uspela da se snađe u napadu.

"Nismo se snašli sa igračem više u nekim situacijama, ali mislim da je evidentan pomak iz utakmice u utakmicu. Rekao sam i pre meča da ova dva tima imaju velike šanse za plasman na Fajnal for. Ko god da nam bude protivnik u četvrtfinalu biće veoma teška utakmica", rekao je Udovičić.

Kapiten Partizana Vujasinović naglasio je da je njegova ekipa odigrala najbolju utakmicu u dosadašnjem toku sezone, ali da ima dosta mesta za napredak.

"Odigrali smo veoma dobro protiv veoma jake ekipe i važno je što smo osvojili prvo mesto u grupi. Ova je naša najbolja utakmica do sada, ali moramo da budemo još bolji za najvažnije mečeve koji dolaza u četvrtfinalu", rekao je Vujasinović.

Vaterpolista Partizana Živko Gocić izjavio je da su "crno-beli" osvajanjem prvog mesta u grupi ostvarili jedan od najvažnijih ciljeva za ovu sezonu.

"Čestitam svim svojim saigračima, jer idemo dalje kao prvi u grupi, što znači da smo ostvarili jedan od svojih ciljeva. U jednom trenutku smo došli do vođstva od dva gola, ali su se oni vratili u meč. Na kraju smo uspeli da napravimo razliku i uvedemo utakmicu u mirnu završnicu", rekao je Gocić.

Golove za Partizan postigli su Filip Filipović 3, Vladimir Vujasinović 3, Prlainović 2 i Duško Pjetlović 1, a za Vašaš: Deneš Varga 3, Marton Tot 2, Viktor Voroš 1, Danijel Varga 1.

Pogledajte još