Srpski reprezentativci stižu u Benidorm

BENIDORM, 1. marta 2009. (Beta) - Teniska reprezentacija Srbije počela je da se okuplja pred duel sa Španijom u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u kojem će odmeriti snage sa aktuelnim šampionom.

Selektoru Bogdanu Obradoviću prvi su se juče javili Viktor Troicki i Janko Tipsarević, večeras će im pridružiti Nenad Zimonjić, a sutra ujutru i Novak Đoković, koji je ove nedelje osvojio turnir u Dubaiju.

Članovi srpske delegacije za sada su veoma zadovoljni onim što su videli u Benidormu, gde će se od 6. do 8. marta igrati mečeve.

"Teren je izuzetno pripremljen, iako stadion još nije potpuno završen, a naši igrači su maksimalno motivisani. Domaćini su izuzetni, u svemu nam izlaze u susret. U hotelu se osećamo odlično, kao i na terenu. Jednostavno ne možemo da nađemo nijednu zamerku. Za sada im dajemo najvišu ocenu", kazao je Obradović.

Sličnu ocenu izneo je i Troicki, 44. teniser sveta.

"Teren je odličan, mada je šljaka malo krupnija nego na primer u Parizu", rekao je novinarima u Benidormu Troicki, osvajač ovogodišnjeg MTS Open turnira u Beogradu, koji je ove nedelje igrao u Dubaiju, ali je ispao u prvom kolu.

"Osećam se dobro i to sam u Beogradu i dokazao. U Dubai sam, međutim, stigao sa minus pet na plus 30 stepeni Celzijusa što se i osetilo u mojoj igri. Nisam mogao normalno da funkcionišem i zbog toga je usledio rani poraz", istakao je Troicki.

Teniseri Srbije, iako nekompletni, danas će održati dva treninga, dok Španci za sada to čine jednom. Domaćini su takođe nekompletni, pošto su u Benidorm stigli samo Rafael Nadal i Felisijano Lopes.

Tomi Robredo, koji je ove nedelje igrao u Akapulku gde je stigao do polufinala, kao i David Ferer, kojeg je Đoković juče pobedio u borbi za titulu u Dubaiju, stići će sutra.

Očekuje se da će domaćini, zbog velikog interesovanja, morati da prošire montažni stadion u parku "Tera Mitika" koji je bio planiran za 14.000 posetilaca. Kupovinu ulaznica ne ometa ni činjenica da se prodaju po ceni od 160 do 350 evra.

Interesovanju domaće javnosti svakako je doprineo i veliki optimizam pred duel sa Srbijom, iako teniseri Srbije u glas ističu da nisu u Benidorm došli sa "belom zastavom".

Pogledajte još