Nataši Bekvalac preti hapšenje!

Policija je dobila nalog za hapšenje Nataše Bekvalac. Po nalogu sudije Borislava Ivanovića iz Prekršajnog suda iz Kraljeva, u MUP Beograd stigao je nalog za privođenje popularne pevačice.

Protiv nje je u toku prekršajni postupak zbog kršenja Zakona o saobraćaju iz člana 331, stav 1, tačke 10 i 47. Sudija je izdao nalog za hapšenje zato što se okrivljena nije odazivala na ranije pozive suda, piše "Informer".

Darko Okanović, direktor Direkcije za bezbednost saobraćaja rekao je da je reč o delu iz oblasti bezbednosti saobraćaja, koje podrazumeva preticanje na mestu na kojem je to signalizacijom zabranjeno, uz prisustvo službenog lica, i da bi Bekvalčeva zbog toga mogla da bude kažnjena čak zatvorskom kaznom od 30 dana.

- Presudni su uslovi pod kojima se prekršaj dogodio, da li je bila reč o preticanju preko neisprekidane linije, ili o zabrani preticanja iz nekog drugog razloga, kao i da je okrivljena odbila da postupi po nalogu službenog lica, odnosno prisutnog saobraćajnog policajca – objašnjava Okanović.

Prema njegovim rečima, za ovo delo zaprećena je kazna od minimum 30.000 dinara, 12 kaznenih poena i oduzimanje vozačke dozvole na najmanje šest meseci.

- Veoma je važno da li je optužena bila sama u vozilu, ili je vozila dete, jer bi u tom slučaju kazna bila drastično veća – kaže Okanović.

Pogledajte još