Zašto najčešće raskidamo nakon tri godine?

Ako je istraživanje istinito, partneri koji su u vezama manje od tri godine u proseku se svađaju oko 1,2 sata nedeljno. Kako godine prolaze, broj sati provedenih u svađanju sa partnerom se povećava, pa tako oni koji su u vezama dužim od tri godine izgube čak 2,7 sati nedeljno prepirući se.

Da li ste u trećoj godini veze?
Koliko se svađate?

Parovi koji su prešli tu kritičnu granicu treće godine veze najčešće se svađaju zbog manjka poštovanja, viška kilograma, novca, lošeg društvenog života, pa čak i higijene. Skoro 70 procenata parova potvrdilo je da ih, kako vreme prolazi, neke navike kod partnera koje su im možda nekada i bile zanimljive, danas postaju iritantne i najčešći su uzrok svađa.

Što više godina provode zajedno, parovi sve više upadaju u rutinu koja uključuje da i sve manje vremena provode u romantičnim večerama, šetnjama i odlascima u bioskopu. Upravo je i to razlog što se broj sati provedenih u svađi povećava.

Stručnjaci su zaključili da moderan način života i stres najčešće uzrokuju krize i raskide veza, jer su uzročno-posledično povezani. Ukratko, negujte svoje veze od prvog dana, nemojte biti lenji.

Pogledajte još