Zvezda eliminisana iz Evrope

Zvezdi je malo nedostajalo da ostvari veliki uspeh, pošto je u 90. minutu bilo 2:2, ali je onda u nadoknadi vremena Bordo iz penala došao do pobede, iako je od 64. minuta imao 10 igrača.

Crveno-beli su poveli u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu golom Filipa Mladenovića. Bordo je izjednačio već u 52. minutu preko Joana Gufrana, a 12 minuta kasnije je drugi žuti karton dobio Nikola Moris-Bele. Domaći tim je ipak u 70. minutu poveo golom Žusija.

POGLEDAJ VIDEO: Bordo - Crvena zvezda 3:2

Zvezda je u 89. minutu golom Nikole Mikića izjednačila i taj rezultat je vodio dalje, pošto je u prvom meču bilo 0:0. Već u sledećem napadu, međutim, Boban Bajković je srušio Ludovika Obrnjaka u šesnaestercu, a Gufran je iskoristio penal i doneo trijumf Bordou.

Prvo poluvreme odigrano je u visokom tempu i sa nekoliko prilika na obe strane, a Zvezda je povela posle sjajnog udarca Mladenovića sa oko 20 metara.

Levi bek crveno-belih šutirao je iz prve desnom nogom, pošto je prethodno njegov pokušaj bio izblokiran. Domaći igrači u tom trenutku tražili su od sudije Marka Klatenburga iz Engleske da svira igranje rukom, ali on nije reagovao.

Bordo je izjednačio posle udarca glavom Gufrana iz peterca, a pogotku je prethodio odličan dribling i centaršut Nikole Morisa-Belea.

Obe ekipe tokom utakmice po jednom su pogodile prečku protivničkog gola. Prvo je to učinio Moris-Bele u 29. minutu, pošto je u kontranapadu bio brži od Milana Jovanovića, ali ga je odbrambeni igrač Zvezde, ipak, omeo da bolje šutira sa oko 10 metara.

Okvir gola iz gostujuće ekipe pogodio je Milan Jovanović u 56. minutu iz slobodnog udarca sa oko 25 metara.

U 64. minutu Bordo je ostao sa igračem manje na terenu, pošto je zbog drugog žutoga kartona iz igre morao da izađe Moris-Bele. On je večeras bio jedan od najboljih igrača domaćeg tima, ali je iskučenje usledilo zbog oštrog starta na Filipa Kasalicu u trenutku kontranapada Zvezde.

Domaćin je, međutim, iako brojčano inferiorniji uspeo da preokrene rezultat na sličan način na koji je i izjednačio - udarcem glavom. Precizan je bio Brazilac Žusi, a centrirao je Ludovik Obranjak.

Do kraja utakmice bilo je dosta tenzije na terenu i nekoliko oštrih startova, a najveća uzbuđenja usledila su sudijskoj nadoknadi.

Prvo je Mikić posle kornera i velike gužve u šesnaestercu Bordoa uspeo da izjednači i donese Zvezdi rezultat koji je vodi u grupnu fazu takmičenja, ali je onda Bajković skrivio jedanaesterac koji je realizovao Gufran.

Za Zvezdu je večeras debitovao napadač Eli Babalj koji je ušao u igru u 85. minutu umesto odbrambenog igrača Milana Jovanovića. Australijanac srpskog porekla došao je među crveno-bele u junu iz Melburna.

Na stadionu Šaban-Delmas bilo je oko 22.000 gledalaca. Sve tribune bile su popunjene, osim severne koja je bila zatvorena. Zvezda je imala podršku od oko 1.000 svojih navijača.

Beta

Pogledajte još