Partizan se plasirao u Ligu Evropa

Pobednički gol postigao je Ivan Ivanov u 75. minutu. Žreb će se obaviti sutra. Tromse je u prvom meču pobedio 3:2.

Partizan je do potrebnog pogotka došao nakon kornera Nemanje Tomića u 75. minutu, posle kojeg se Ivanov oslobodio Fredrika Bjorka na desnoj ivici peterca i glavom savladao golmana gostiju Benija Lekstroma.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan - Tromso 1:0

Crno-beli su bili mnogo bolji tokom celog meča, stvarali šanse i zasluženo došli do prolaska u grupnu fazu takmičenja.

Gosti iz Norveške nisu nijednom ozbiljnije ugrozili gol crno-belih, pa čak ni posle vodećeg gola domaćina, kada je Tromse prvi put na meču preuzeo inicijativu.

Prvu šansu za Partizan propustio je Lazar Marković kada je u 13. minutu loše zahvatio loptu posle pasa Saše Ilića, pa je golman Lekstrom lako intervenisao.

Najbliži golu u prvom delu meča crno-beli su bili u 28. minutu kada je Saša Marković šutem sa više od 35 metara pogodio prečku.

Domaćin je na početku drugog poluvremena zaigrao agresivnije, a posebno se istakao levi bek Vladimir Volkov koji je prodorima i centaršutevima stvorio dve dobre šanse Aleksandru Mitroviću koje on nije uspeo da iskoristi.

Mitrović je prvo u 54. minutu glavom neometan šutirao pored gola, a tri minuta kasnije je bio izblokiran pošto je oklevao ispred protivničkog gola.

Gosti su blizu golu bili u 59. minutu posle greške odbrambenih fudbalera Partizana, ali je Tomas Bendiksen neprecizno šutirao, iako je bio neometan na 16 metara.

Tromse je priliku imao i u poslednjem minutu sudijske nadoknade vremena, kada je imao slobodan udarac na 18 metara od gola domaćina, ali je Kara Mbođi loše šutirao, posle čega je arbitar Serž Žumeni odsvirao kraj meča.

Među fudbalerima Partizana najviše se istakao 34-godišnji kapiten Saša Ilić koji je, posebno u prvom poluvremenu, odlično proigravao saigrače, kreirao igru i odigrao gotovo bez greške.

Utakmica na stadionu u Humskoj odigrana je pred oko 17.000 gledalaca i prošla je bez incidenata.

Navijači Partizana su se dva puta radovali. Prvi put posle gola, a drugi put kada je Crvena zvezda u Bordou primila treći pogodak, čime je eliminisana iz evropskih takmičenja.

Beta

Pogledajte još