U timu Brazila očekuju otvoren meč s Francuskom

BERGIŠ GLADBAH, 29. juna 2006. (Beta-AP) - U taboru reprezentacije Brazila zadovoljni su što će meč četvrtine finala na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj igrati protiv Francuske i misle da će to biti otvoren meč."Tim poput Francuske takođe voli da se nadigrava. To će biti otvoren meč i to bi moglo da bude dobro po nas. To neće biti meč u kojem će ekipa pokušati da igra samo odbranu. Francuzi će, takođe, pokušati da dobiju meč", rekao je igrač sredine terena brazilske reprezentacije Žilberto Silva.
Prema nekim mišljenjima  Brazilci su imali problema u utakmicama sa Hrvatskom, Australijom, Japanom i Ganom. U meču protiv Japana ipak su uspeli da prikažu svu lepotu fudbala koja se od njih očekivala.
Brazilci očekuju da će u meču s Francuzima koji će, takođe, pokušati da igraju ofanzivno, uspeti da prikažu lepu igru koju njihovi navijači i gledaoci širom sveta priželjkuju."To je klasika. Imamo puno poštovanja prema njima i oni imaju puno respekta prema nama. To je drugačija vrsta utakmice. Trebalo bi da bude veoma neizvesno", izjavio je odbrambeni igrač Bražilaca Žuan.
Francuska je do sada bila uspešnija na svetskim šampionatima protiv Brazila. "Trikolori" su tri puta dobili "karioke", a najviše se pamti pobeda u finalu 1998. od 3:0. Tada su Francuzi kao domaćini osvojili jedinu titulu na svetskim prvenstvima.
Brazilci su porazili Francuze 1958. u Švedskoj. Tada je najbolji fudbaler sveta svih vremena Pele zabeležio het trik.
"Ovo bi trebalo da bude naš najteži meč do sada. Oni igraju kolektivno i njihovi fudbaleri dosta pomažu jedni drugima u igri", rekao je igrač sredine terena brazilske reprezentacije i francuskog Liona, Žuninjo.
Fudbaleri Brazila ne očekuju da će selektor Karlos Alberto Pareira praviti posebnu taktiku za Zinedina Zidana."Ne verujem da će selektor Pareira napraviti neku posebnu taktiku za Zidana, posebno zato što, ako to učinite, onda ćete ostaviti slobodnim druge, poput Tjerija Anrija i Patrika Vijere", izjavio je reprezentativac "karioka" Ze Roberto.
Slično misli i najbolji fudbaler sveta, Ronaldinjo: "Svi njihovi igrači su sjajni. Od golmana do napadača, svi su dobro poznati. Svi oni su veoma iskusni".

Pogledajte još