Veličković najkorisniji košarkaš Evrolige u februaru

BEOGRAD, 2. marta 2009. (Beta) - Košarkaš Partizana Novica Veličković proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Evrolige u februaru, objavljeno je na sajtu tog takmičenja.

Košarkaši Partizana zabelezili su tri pobede i jedan poraz u Grupi G Top 16 faze Evrolige i tako, zajedno sa Panatinaikosom iz te grupe, ostvarili plasman u četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja. Posle četiri kola to je pošlo za rukom još Real Madridu koji u Grupi F ima sve četiri pobede.

Partizan je u februaru zabeležio sve tri pobede u Evroligi - na svom terenu protiv Lotomatike (84:76) i Unikahe (60:59), kao i na gostovanju španskoj ekipi prošle nedelje (78:74). Jedini poraz u Top 16 fazi srpski šampion doživeo je u prvom kolu u Atini protiv Panatinaikosa 81:63.

Veličković je na mečevima u februaru postizao prosečno 16 poena, 7,7 skokova, 1,7 asistencija, 1,7 ukradenih lopti i 1,3 blokada. On će nagradu za najboljeg igrača Evrolige u februaru primiti na utakmici protiv Panatinaikosa, u četvrtak, 5. marta, koja će se igrati u Beogradskoj areni.

Košarkaš "crno-belih" je, takođe, početkom februara proglašen za najboljeg igrača drugog kola Top 16 faze Evrolige.

Pogledajte još