Preplašeni pogled iz ilegale: Vinona Rajder u Veneciji

Čuveni "Palazzo del Cinema" u Veneciji i ove godine, kao i svih prethodnih, tokom trajanja filmskog festivala ugostiće brojne zvezde iz svetlucavog sveta kinematografije. Neke zvezde se na crvenom tepihu Mostre, ali i svim ostalim širom sveta, osećaju moćno, a druge... pa, očigledno i ne baš. Da li je nekada popularna Vinona Rajder jedna od tih?

(old_image)

Tok karijere i životne prilike su učinile da se čak i velike, tamne oči Vinone Rajder - glumačke miljenice jedne čitave generacije - izgledaju nekako preplašeno. Toliko da, iako želimo veliki kambek, deluje da ćemo ga još dugo čekati.

TREJLER: Vinona ponovo u društvu Tima Bartona u animiranom filmu "Frankenweenie"

Naravno, ne mislimo na činjenicu da Vinona danas ima skoro 41 godinu, što se vidi ili ne vidi (sve je u oku posmatrača) na njenom licu. Isto tako, ni njena mršava figura nije ono što nas brine. Pogled, taj zbunjeni pogled, svedoči o karijeri koja je na vrhuncu brzo krenula nizbrdo, o neobjašnjivoj krađi u prodavnici i životu koji je "posledica Holivuda".

(old_image)

Ove godine, na Filmskom festivalu u Veneciji, Vinona Rajder je, zajedno sa kolegama Rejom Liotom i Majklom Šenonom, predstavila film "The Iceman". Ovaj triler je istinita priča o Ričardu Kuklinskom, ozloglašenom plaćenom ubici i porodičnom čoveku. Pored Rajderove, Liote i Šenona, u ovom filmu igraju i Kris Evans i Džejms Franko. Režiju potpisuje Arijel Fromen.

TREJLER
: The Iceman

Što je, takođe, jedna od tužnih činjenica: Vinona čak i nije bila prvi izbor za ulogu supruge Ričarda Kuklinskog - Debore, već ju je nasledila od Megi Džilenhol koja je morala da odustane zbog trudnoće.

Da li će nam se ikada vratiti stara, blistava i samouverena Vinona (poput ove sa fotografije ispod)?

(old_image)

Foto: Beta/AP

Pogledajte još